• laci@kaveslaci.hu
stainless-faucet-861414

Kicsi, olcsó, praktikus: A (v)ízszűrő kancsó

Azt a címet is adhattam volna a cikknek, hogy vízszűrő és vízlágyító kancsó, mivel a nagyobb márkák minőségi termékei mindkét feladatot ellátják. Csak dicsérni tudom ezt a szuper eszközt: kicsi is, olcsó is, praktikus is. Kávéfőzéshez például tökéletes választás!

Előnyök és hátrányok – tényleg ez a legjobb megoldás?

Ezeket a kannákat kifejezetten a kényelem és a könnyű használat jegyében tervezték. Nem kell bíbelődnöd a telepítéssel, vagy azon aggódnod, hogy nem fog elférni a konyhában: megveszed, hazaviszed, és máris élvezheted a tiszta, egészséges ivóvizet. Ha nem ejted le és töröd szét apró darabokra, a meghibásodás esélye gyakorlatilag nulla… csak a szűrőbetét cseréjéről kell gondoskodnod. A legtöbb modell a hűtőbe is berakható, ahol szintén nem foglal sok helyet. Hátrányként egyetlen dolgot tudnék említeni: a csapra szerelhető víztisztítókkal szemben itt az előállítható mennyiség azért eléggé behatárolt. Többféle űrtartalmú termék kapható a piacon, kapacitásuk nagyjából 1,5-4 liter körül mozog (az átszűrt víz mennyisége ettől valamivel kevesebb). Kávé- és teafőzéshez, vagy egy normál adag leves elkészítéséhez azért ez – még egy négytagú család esetében is – elég szokott lenni.

Vízszűrő kancsó – melyiket válasszam?

Az elmúlt néhány évben egyre több cég állt rá az ilyen kancsók gyártására. Amellett, hogy lehetnek minőségbeli eltérések, azt sem árt mérlegelni, hogy a későbbiek folyamán lesz-e megfelelő szűrőbetét utánpótlás… nagyobb, ismertebb márkáknál ez biztosan nem jelent majd gondot.

Ilyenek például a BWT vízszűrő kancsói, melyek nem csak lágyítják és tisztítják a vizet, hanem a szervezet számára nélkülözhetetlen magnéziumot is biztosítják, ami a kávé ízét is jócskán megdobja. A készülékek – típustól függően – manuális és/vagy elektronikus jelzővel vannak ellátva, melyek figyelmeztetnek, ha eljött az ideje a szűrő cseréjének. Egy darab BWT szűrőbetéttel 100-120 liter tiszta víz állítható elő, így ezt körülbelül 20-30 naponta kell megtenni. Még gyakori csere mellett is jobban jársz vele, mintha ásványvizet vásárolnál (a cipekedésről és a tárolás nehézségeiről nem is beszélve).

Vízkőmentes kávéfőző, tökéletes íz és állag pofonegyszerűen.

Ezt tudja egy minőségi vízszűrő kancsó! Válaszd ki a legjobban hozzád illő vízszűrő kancsót itt: https://x-presso.hu/kiegeszitok/vizszuro-kancsok

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email