• laci@kaveslaci.hu
kávé fűszer

Napsütés, vízpart, kávé (?!)

Nyári fűszerek kedvenc feketéd ízesítéséhez

Valószínűleg a kávéra eddig nem nyári frissítőként gondoltál, de lehet, hogy ez most megváltozik! Hogy még üdítőbb legyen az élmény, a cikkben felsorolt fűszereket akár a jegeskávédba is belecsempészheted.

Az aromás menta

Nekem a mentáról egyből a mojito koktél jut az eszembe! Ezt a sokoldalú gyógynövényt könnyen hozzá lehet adni szinte bármilyen nyári ételhez vagy italhoz, meglepő módon kávéval is szuperül működik. Persze csak akkor, ha nem félsz új ízeket kipróbálni! Tedd a frissen összezúzott mentaleveleket az őrleménybe, vagy készíts mentaszirupot cukorral és vízzel.

Savanykás citrusfélék

Élvezd különleges kávéitalod a teraszon vagy a vízparton üldögélve, egy forró nyári napon! El tudod képzelni? Igen? És azt, hogy őrölt citrom vagy narancshéjjal készíted el kedvenc feketéd? Ne félj, egyáltalán nem olyan szörnyű, mint amilyennek elsőre hangzik, sőt! A citrusfélék élénk, savanykás ízvilága remekül passzol a kávéhoz, így kellemesen hűsítő élményben lehet részed!

Az elbűvölő levendula

A júniusban virágzó levendula pompás illata és szemet gyönyörködtető látványa semmihez sem fogható… Akárcsak a vele készülő kávé! Ezt a rendhagyó kombinációt elsősorban a hölgyeknek ajánlom kipróbálásra. A legtöbben a szárított virágokat nem a kávéba, hanem a tejhabba főzik bele, így valamivel enyhébb és harmonikusabb ízvilág érhető el.

Fahéj, szerecsendió, vanília – nyáron is jól fog esni!

Nem, még nincs karácsony, de ezeket az alapvetően „téli” fűszereket egy különleges, jéghideg nyalánkság megalkotásához a forró hónapokban is nyugodtan használhatod! Készíts isteni cold brewt vagy hagyományos jegeskávét vaníliával, szerecsendióval és fahéjjal. Hidd el, nyerő párosítás!

Íme, egy egyszerű recept:

Vaníliás-fahéjas jeges latte

Főzz le két adag (2 x 30 ml) eszpresszót a fűszerekkel: egy negyed vaníliarúd kikapart belseje, egy mokkáskanál fahéj és egy csipet szerecsendió. Töltsd ki a kávét egy magas falú pohárba, majd önts rá körülbelül 250-300 ml gőzölt tejet. Ne feledkezz meg a jégkockákról! Az ital tetejét díszítsd tejhabbal és egy csinos fahéjrúd is mehet dekorációnak.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email