• laci@kaveslaci.hu
kávé kollagén

Kávé és kollagén – két jó barát?

Kávézás közben is törődhetsz a szépséged megőrzésével. Nem másról beszélek, mint hogy a napi kollagén adagodat kávéval is elfogyaszthatod. Frissülj fel, simuljanak az idegszálak, simuljon a bőr! 

Na de mi is az a kollagén és mit keres a kávédban?

A jól csengő, reklámokban agyonismételt kifejezés valójában nem más, mint a szervezetünkben leggyakrabban megtalálható fehérje. Afféle “ragasztóként” funkcionál, segíti az izmok fejlődését, erősíti a csontokat és igen, ruganyosan tartja a bőrt is. Az emberi szervezet lelkesen termeli a kollagént – olyan 20-30 évig, aztán a folyamat lelassul, 50-60 éves korra pedig szinte teljesen leáll. Szerencsére ez a varázsanyag pótolható – és nem csak méregdrága krémekkel. Add hozzá a kávédhoz és indítsd jól a reggelt!

Csókolom, kérek egy kiló kollagént a kávémba

Bár nem biztos, hogy a sarki boltban, a zsemlék mellett fogod megtalálni a kollagént, de a gyakorlatban egy könnyedén elérhető termékről beszélünk. Hozzájuthatsz kapszula, por vagy folyékony formában is – egyik sem vészesen drága, de a kávéhoz legjobban a por passzol.

Kollagénes kávé – kell ez neked?

Kell bizony! Van otthon egy kávéskanalad? Jöhet egy különleges recept? Nagyszerű!

#1 Felkészülni: Öntsd a kávéspoharadba a már előre lefőzött kedvenc kávéd,

#2 Vigyázz: várd meg, amíg egy kicsit lehűl, hogy a kollagén számára barátságos legyen,

#3 Kész: majd adj hozzá két-három kávéskanálnyi kollagénport.

Egyébként a por íztelen, szóval nyugodtan élvezheted a kávéd ízét. Másrészről krémes állagot ad a kávénak, úgyhogy ha eddig használtál bármilyen krémport, nyugodtan hagyd a boltok polcain, nem lesz többé szükséged rá.

A kávé-kollagén kombóval feltöltődve indulhat a nap.

A reggeli kávé fogyasztása felébreszt, élénkít és jól esik, főleg egy nehéz nap előtt. Egy-két kiskanálnyi kollagént belerakni az italunkba már nem kerül semmibe.

Az ínyencebbek persze feldobhatják más újdonsággal is… mondjuk egy teáskanálnyi szintén nagyon egészséges kókuszvajjal. Ez ráadásul az édes ízével pótolja a cukrot is, és még krémesebb állagot is ad a kávénak.

A minőségi kávét itt tudod beszerezni: x-presso.hu

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email