• laci@kaveslaci.hu
photo-of-coffee-machine-2899719

Intelligens és 2 in 1 kávéfőzők – Kávéfőző típusok III.

Oké, azt már tudjuk, mitől okos egy telefon. Na, de hogy intelligens kávéfőző?! És mit jelent az, hogy 2 in 1 egy kávégép esetében? Vajon ezek a kütyük tényleg megkönnyítik a hétköznapokat?

Kávéfőzés okostelefonnal

A kávéfőzés folyamata az elmúlt néhány évben igencsak leegyszerűsödött. Egyes gépeknél például csupán egy kapszulát vagy egy párnát kell behelyezned. Nincs szükség komolyabb méricskélésre, precíz adagolásra, gyakorlatilag nulla erőfeszítéssel elkészül kedvenc reggeli italod. Bizonyos típusok arra is képesek, hogy a kávét előre megőröljék, a digitális érintőképernyőn pedig szinte valamennyi beállítás testreszabható. Ezek a dolgok ma már teljesen szokványosak… De itt van egy újabb őrület, ami már lehet, hogy Neked is meglepetést okoz: a mobilapplikációval történő kávéfőzés.

Elkényelmesedtünk, ez a csúf igazság!

Hogyan működik egy intelligens kávéfőző?

A gép vezeték nélküli csatlakozással, azaz WiFin vagy Bluetooth-on keresztül kommunikál okostelefonoddal. „Csupán” annyi a dolgod, hogy a vizet és a kávét előre bekészítsd. Ja, meg nyilván le kell töltened az applikációt. Itt aztán milliónyi beállítás közül válogathatsz: a kávéital típusa, a főzési idő, a tej mennyisége, az őrlési fokozat, sőt, még a nyomás erőssége is testreszabható. Kedvenc feketédet hozzárendelheted felhasználói profilodhoz, így a masina mindig a kedvedben tud majd járni. A legtöbb okos modell figyelmeztet, ha a kávékészlet kifogyóban van, és kérésre akár le is rendeli Neked a következő havi adagot. Továbbá emlékeztet rá, ha karbantartásra vagy tisztításra szorul. Utóbbi azért elég hasznos funkciónak bizonyulhat.

Valljuk be őszintén: ez mind szép és jó, de azért az ágy/kanapé kényelméből mégis csak fel kell kelni, hogy elszürcsöljük okosan lefőzött italunkat.

A 2 in 1 kávéfőző – van ennek bármi értelme?

Nem nevezhető technikai innovációnak, mégis, érdemes néhány szót ejtenem róla. Kávéfőző és kávéőrlő egyben, ez már abszolút nem újdonság. Jó, még azt is elfogadjuk, hogy egyes modellek teafőzésre is alkalmasak. Viszont a különböző konyhai kisgépek ötvözése már annál izgalmasabb téma. Kávéfőző is, meg pirító is?! Sőt, kapaszkodj meg, találtam olyan verziót a neten, ami grillsütő, kenyérpirító ÉS kávéfőző egyetlen készülékben! Hasznosnak tűnhet, mégis, ne várj tőle nagy csodát, maximum egy harmatgyenge kotyogós színvonalat. Egy minigarzonban, egy személy részére ez a helytakarékos megoldás életmentő lehet…

A kávéínyencek azonban jobban teszik, ha messziről kerülik az ilyen gépeket!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email