• laci@kaveslaci.hu
szép kávé

Koffein kívülről belülről

A reggeli kávé egy módon biztosan széppé tesz: mosolyt csal az arcodra! Na de azt gondoltad volna, hogy a koffein képes kiradírozni a karikákat a szemed alól? Esetleg mit szólnál egy sikeres küzdelemhez a narancsbőr ellen? Egy biztos: a koffein nem csak belülről hatásos!

A szép bőr és a koffein – elválaszthatatlan jóbarátok

Ha te is szereted átbogarászni az érthetetlen kifejezéseket a bőrfeszesítő termékek hátulján, akkor gyakran találkozhattál már az angol „caffeine” kifejezéssel. Bizony, a legnagyobb szépségipari márkák nem bízzák a véletlenre, mindig belecsempészik ezt a szó szerint „vérpezsdítő” hozzávalót. A koffein ugyanis serkenti a bőr mikrokeringését, segít megszabadulni a felesleges salakanyagoktól, sőt, csökkenti a sejtek zsírtároló képességét.

Akkor tehát fogyasztó hatással is bír?

Azért ez sajnos nem ilyen egyszerű. A koffein segítségével ugyan több oxigénhez jutnak a sejtek, azonban ez a hatás csak rövid ideig tart. Kiegészítő rutinnak persze tökéletes – de a konkrét fogyáshoz édeskevés. A zsírégetés sajnálatos módon ott kezdődik, ahol a kényelem véget ér: futásnál, kardió edzésnél és brokkolis csirkénél.

Dús hajkorona elvitelre

Biztos láttad már a boltok polcain a különféle koffeines samponokat – nos, ezek bizonyítottan felveszik a harcot a lelapuló, gyenge hajszerkezet ellen. Ezek a samponok serkentik a hajhagymák vérellátását, ezáltal elősegítik a hajszálak gyorsabb növekedését. Nem mellesleg az örökletes hajhullást is csökkentik.

Testradír kávézaccból, kézműves szappan otthonra

Gondolom, nem mondok nagy újdonságot azzal, hogy rengeteg (főleg olcsóbb) bőrápoló termék hemzseg a káros összetevőktől. A „vicc” az, hogy a legjobb kézműves szappanokat akár fillérekből is elkészítheted otthon: egy kávés szappanhoz például nem kell más, csak lúg, némi olaj, őrölt kávé és persze egy kis alkotási kedv. Ráadásul az egyébként kidobásra ítélt kávézaccból remek testradír készíthető – egy kevés olívaolajjal összekeverve hatásosabb bármilyen méregdrága csodaszernél.

Úgyhogy nyugodtan kísérletezz a kávéval, mert nem csak belülről fejti ki jótékony hatását.

Itt tudsz kívülről és belülről szépítő kávét rendelni tőlünk: https://x-presso.hu/kavek

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email