• laci@kaveslaci.hu
kávézacc jóslás

Mutasd a csészéd! Megmondom a jövőd!

Kávézaccból jósolni? Ez a tasszeográfia elemzése!

Kivételes esetekben nem árt a pohár fenekére nézni – például akkor, ha a csésze alján maradt kávézaccból akarod megjósolni a jövődet. Elmondjuk, hogyan.

Felejts el a szűrőt!

Persze nem muszáj szó nélkül hinni az összes jövendölésnek. Szórakozásnak viszont mindenképp kiváló, akár egyedül, akár egy eseménytelen nap közepén a kollégákkal. A legfogyaszthatóbb mód, ha a forrásban lévő vízbe beleszórod a (lehetőleg) finom szemű kávét, ízlés szerint cukorral. Ezt követően még hagyd forrni 5-10 percig a kávét. Ha kész, szűrés nélkül öntsd ki egy csészébe, majd hódolj a kedvenc napi szokásodnak: élvezd, ahogy a kávé feltölt energiával. Természetesen az sem árt, ha a leülepedett kávézaccot nem iszod meg, hogy legyen miből jósolni.

 Fogalmazd meg jól a kérdésed!

Könyveket lehetne megtölteni a tasszeográfia alakzatainak jelentéséről – ezt persze mások már megtették, most csak a legfontosabbakra koncentrálunk. Először viszont mindenképp meg kell fogalmaznod magadban konkrétan a kérdést, különben a válasz is csak ködös lehet. Többféleképpen is jósolnak zaccból: egyes hagyományok szerint a zaccot ki kell borítani egy csészealjra, egy másik módszer szerint a csészét az óramutató járásával megegyező irányban háromszor meg kell forgatni, hogy a zacc jobban szétterüljön a csésze falán.

 Melyik alakzatnak mi a jelentése?

Laikusként nyilvánvalóan nehéz megmondani, hogy a csésze alján maradt folt inkább hasonlít-e egy elefántra vagy egy űrhajóra. Szerencsésnek mondhatod magad, ha az alakzat egyértelmű: így a szimbólumhoz köthető jelentést is biztosabbra veheted. Ha mégis inkább egy elmosódott pacát látsz, nyugodtan próbáld meg újra.

Adunk néhány támpontot a teljesség igény nélkül:

A macska például egy veszekedő, rosszindulatú személy közeledtét jelzi.

A tojás erkölcs és anyagi sikerre utal.

A virág alakzat szerint valaki a távolból segít téged, valószínűleg többet érez irántad, mint azt elsőre gondolnád.

A gitár a boldog és beteljesült szerelem jelképe (de azért direkt így „lötykölni” a kávét nem ér).

A kávézaccból való jóslás ma reneszánszát éli – olyannyira, hogy androidos telefonokra külön applikáció is letölthetők e célra! A Kaave alkalmazáshoz persze nem árt némi angoltudás, viszont remekül jelzi a sikerét, hogy 10 millió felhasználó használja jóslásra nap, mint nap.

Tudd meg a jövőd! Rendelj nálunk kávét: https://x-presso.hu/

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email