• laci@kaveslaci.hu
kávés koktél

Kávés koktélok – kombinációk tökéletesítve

Léteznek olyan tökéletes kombinációk, melyekre nincs magyarázat, eddig miért nem jutottak eszünkbe. Ilyen például a kávé és a koktél találkozása.

Ráadásul sem baristának, sem mixernek nem kell lenned ahhoz, hogy feldobd egy kávés koktéllal az estét! A következő egyszerű receptektől le fog esni a barátaid álla!

Az “Olasz meló”

Habár lehetne orosz medve is, hiszen a fő hozzávalója a vodka. Mindenesetre ez az ital túlfogyasztva komolyan fejbevághat, úgyhogy kezdésképp tölts meg egy kristálypoharat néhány kocka jéggel. Ezt követi egy feles pohárnyi vodka, majd egy presszó csészényi langyos kávé. Vedd ki az üvegszekrényben évek óta tárolt, ajándékba kapott mogyorólikőrt – minimum annyit önts belőle, mint a vodkából. Végezetül fújd be egy nagy adag tejszínhabbal, majd koronázd meg a kész művet néhány kávébabbal és egy leheletnyi őrölt kávéval!

Cappuccino koktél

Ne tedd még vissza a vodkásüveget, szükséged lesz rá! Kezdetnek itt is szórj néhány hűsítő jégkockát egy karcsú koktélpohárba. Persze ha otthon épp nincs ilyen, más pohár is megteszi. Jöhet a jól bejáratott felespohárnyi vodka. Adj hozzá ugyanennyi kávélikőrt is – a baristák a Kahlua márkára esküsznek! Jöhet egy löttyintésnyi koktélszirup? Ha bevállalod, akár rózsaízűt is találhatsz a boltok polcain, de ha biztosra akarsz menni, a csokival és a kókusszal nem lőhetsz mellé. És bár kávélikőrt már öntöttünk a nagy műhöz, azért az egy presszókávét adjunk még hozzá a kávésabb ízhatás érdekében. Keverjük el jó alaposan az összetevőket, majd szórj a tetejére kakaóport.

Espresso Martini

Mintha ezt a két szót egymás mellé teremtették volna! Főzzünk le egy adag presszó kávét, keverjük el a két kávéskanálnyi cukorral, jöhetnek a jól megszokott jégkockák és a vodka is. Bolondítsuk meg egy kis Frangelico likőrrel és az egészet rázzuk fel egy shakerben (persze ha pont nincs kéznél, egy befőttesüveg is megteszi). Tálalni természetesen csak martinis pohárban szabad!

Mocha Margarita

Csokoládéfagylalt, kávé, tequila – ha valami, akkor ez bizony bevállalós ital! Ez a koktél egyébként különleges tálalást kíván: egy tányérba szórj ki egy kis sót és cukrot. Ha már kiittad a martinis poharat, a vizes peremét mártsd bele a kiöntött cukorba és sóba – ettől nemcsak látványos díszítést kapsz, de egy egészen egyedi ízvilágot is. Szükséged lesz még másfél gombóc csokifagyira, egy adag erős presszókávéra, egy felespohárnyi fehér tequilára és persze tört jégre is. Rázd össze a hozzávalókat és voilá, kész is egy igazán ütős esti koktél!

Belejöttél a kísérletezésbe? Más kávés-alkoholos italok is léteznek még! Itt egy egész nemzetközi kávékörkép vár rád!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email